Skip to content

Line-up

Ontdek hier de line-up van artiesten per dag op Summer Sessions 2024

17:00 - deuren
18:30 - MOTHER MERCURY
20:15 - K'S CHOICE
22:00 - HELLMUT GOES METAL

MOTHER MERCURY - 18:30

– “Ik heb Queen met Freddie zelf nog zien optreden en dit was er gewoon knal op!!”
– “Dit is van wereldniveau! De interactie met het publiek, de humor, de band, de zanger,… Had ik het niet zelf gezien, ik had het nooit geloofd.”
– “Mother Mercury is de eerste orkaan in de geschiedenis waarvan de mensen meer willen; veel meer!”

Volg hier Mother Mercury op Facebook en Instagram!
Dit zijn slechts enkele van de talloze lovende woorden die je kan vinden over de weergaloze performances van Mother Mercury.


Mother Mercury, Europa’s meest authentieke Queen tribute, brengt een eerbetoon aan de grootste band uit de rockgeschiedenis: Queen!

Geheel vrijblijvend is dat niet. Je hebt een killer band nodig en een zanger die een microfoon aan stukken kan zingen. Sonny Vande Putte is zo’n zanger. Diehard Queen-fan en eigenaar van een stem waarmee hij moeiteloos al je haren overeind zet.

Mother Mercury probeert er zich niet makkelijk van af te maken door een valse snor op te kleven. Ze bestudeerden Queen met een vergrootglas. Na elk detail van deze iconen te analyseren, gingen ze aan de slag! De songs, de sound, de harmonie, de kledij, de bewegingen, het materiaal, de energie,…  Met elk optreden bevestigen deze heren waarom ze zich de allerbeste mogen noemen.

 

Freddie Mercury is, zonder twijfel, nog steeds de grootste showman die er ooit geweest is. Deze Belgische Queen tribute band zorgt ervoor dat je het nooit zal vergeten door een overweldigende show op te voeren met die bekende Queen thunder en sound! Tijdens deze opwindende performance kan je meeschreeuwen met onvergetelijke hits als ‘Don’t stop me now’, ‘Radio Ga Ga’, ‘Somebody to love’, ‘Bohemian Rhapsody’ en nog veel meer!

They WILL rock you

Ready, Freddie?!

Mother Mercury zal op vrijdag 2 augustus om 18:30 spelen op Summer Sessions Turnhout.

Line-up Summer Sessions Turnhout editie 2024

K's CHOICE - 20:15

We schrijven het jaar 1992 wanneer Sam en Gert Bettens hun eerste platencontract tekenen en 1993 wanneer hun debuutalbum verschijnt. ’The Great Subconscious Club’ is meteen een schot in de roos, remember ‘The Ballad of Lea en Paul’, nadien gevolgd door nog grotere albumklassiekers als ‘Paradise in Me’, met monsterhit ‘Not an Addict’, ‘Cocoon Crash’ met Believe, ‘Almost Happy’ met ‘Another Year’, en ga zo maar door… Drie decennia lang veroverde K’s Choice de podia van de grootste concertzalen en festivals in binnen- en buitenland.

Ze werkten samen met tal van gerenommeerde producers (Belgische producertrots Jean Blaute, Gil Norton die met de Foo Fighters werkte en Alain Johannes van Queens of The Stone Age) en artiesten (Anouk, Skin, Milow) met een mooie verzameling aan gouden en platinum albums als gevolg.

Een dertigste verjaardag kon dus niet zomaar voorbijgaan. De band gaat op tournee en bracht een gloednieuwe single uit ‘Time is a Parasite’: een kort maar krachtige rocksong, in het verlengde van hun laatste studioalbum ‘The Phantom Cowboy’.

Om dit jubileumjaar te vieren, releasete het zestal uit Kapellen voor de liefhebbers op 9 december ook nog een exclusieve vinylbox (beperkte oplage en genummerd) met 3 albums waaronder ‘2000 Seconds – Live at the Ancienne Belgique’ (1998), ‘Home – Live at Le Botanique’ (2000) en ‘Running Backwards’, een verzameling van b-kanten, onuitgegeven tracks en uiteraard de nieuwe single.

K’s Choice zal op vrijdag 2 augustus om 20:15 spelen op Summer Sessions Turnhout.

Volg hier K’s Choice op Facebook en Instagram!

Line-up Summer Sessions Turnhout editie 2024

HELLMUT LOTTI GOES METAL - 22:00

Helmut en zijn management hebben uitgebreid nagedacht over de repertoirekeuze.

Op evenementen zoals Grapop Festival willen fans rocken, headbangen en crowdsurfen. Daarom heeft Helmut gekozen voor één ballad: ‘Still Loving You’ van Scorpions.

Deze rockballad staat bekend om zijn melodische, tijdloze en krachtige karakter, met een perfecte balans dankzij de mineurakkoorden.

Helmut beschouwt dit nummer als de ‘Caruso’ van zijn hardrockrepertoire. Als eerbetoon aan de groten der aarde heeft Helmut besloten om een unieke mashup te maken van ‘That’s Alright’ en ‘Ace Of Spades’, als ode aan Elvis Presley en Lemmy van Motörhead.

De combinatie van Motörhead’s gitaren en de melodie van ‘That’s Alright’ bleek verrassend harmonieus. Een persoonlijk verzoek leidde tot de creatie van ‘The Darkness’, een krachtige metalsong met een knipoog naar het genre.

Ook worden nummers zoals ‘Easy Living’ van Uriah Heep en ‘Holy Diver’ van Ronnie James Dio met passie vertolkt, waardoor ze een nieuwe glans krijgen.

De selectie omvat ook iconische klassiekers zoals ‘Smoke On The Water’, ‘Paranoid’, en een ruige interpretatie van ‘Poison’ van Alice Cooper.

Met zijn versie van ‘Here I Go Again’ van Whitesnake en ‘Highway To Hell’ van AC/DC toont Helmut zijn veelzijdigheid en respect voor de originele artiesten.

Als bonus bevat het album studioversies van zijn live-optredens, waaronder ‘I Was Made For Lovin’ You’ van Kiss en ‘Gimme All Your Lovin’’ van ZZ Top.

Een hoogtepunt is de dubbele opname van ‘The Darkness’, waarbij de ruigheid van zijn stem tijdens live-optredens wordt benadrukt, vergelijkbaar met de krachtige uitstraling van Elvis Presley tijdens zijn legendarische comeback.

Mis het optreden van Helmut Lotti niet op vrijdag 2 augustus om 22:00 tijdens Summer Sessions Turnhout.

Volg hier Helmut op Facebook en Instagram!

Line-up Summer Sessions Turnhout editie 2024

17:00 - deuren
18:30 - MAMA'S JASJE
20:15 - STAN VAN SAMANG
22:00 - BART PEETERS en DE IDEALE MANNEN

MAMA'S JASJE - 18:30

In 2020 was het 30 jaar geleden dat één van Vlaanderens bekendste groepen werd opgericht, Mama’s Jasje.

Peter Vanlaet mogen we gerust de biologische vader van Mama’s Jasje noemen. Hij werd de 3de juni 1967 in Halle geboren. Met zijn gouden pen schrijft hij sinds de start van de groep, de mooiste teksten en zijn warme stem wordt beter met de jaren. Met meer dan 1,4 miljoen verkochte platen staat de groep in de top 100 van bestverkochte Belgische artiesten.

Het succesverhaal van Mama’s Jasje begint in 1990 met de eerste grote hit Zo ver weg. De single bereikt de top van de Vlaamse hitparades en wordt platina. Ook het album Paradijs op aarde bereikt deze status. De tweede single Doe het licht maar uit wordt eveneens een hit.

Anno 2020 treedt Mama’s Jasje Live op omringd door vijf muzikanten. Ze geven een straffe live-set met het beste van Mama’s Jasje, aangevuld met nieuwe verrassende nummers.

In 2021 kwam er de tournee van 30 jaar mama’s jasje “De Jaren Van Verstand” in de mooiste zalen van Vlaanderen.

In 2022 kondigt de groep, in samenwerking met Live Nation, een nieuwe tour aan die “Het Beste Moet Nog Komen” zal gaan heten. De groep tourt ook de ganse zomer lang door Vlaanderen. Om up to date te blijven kan u steeds terecht op onze agenda pagina.

Op 21 april 2023 komt het nieuwe album ‘Het Beste Moet Nog Komen’ uit en is Mama’s Jasje centrale gast op Nekka in de Lotto Arena . Volgens Peter moet, inderdaad, het beste nog komen. Dit album zal gevolgd worden door een reeks concerten in de zomer van 2023 en in 2024!

Mama’s Jasje  zal op zaterdag 3 augustus om 18:30 spelen op Summer Sessions Turnhout.

Volg hier Mama’s Jasje op Facebook en Instagram!

Line-up Summer Sessions Turnhout editie 2024

STAN VAN SAMANG - 20:15

Zijn charisma en natuurlijke charme maken hem een graag geziene gast in de Belgische entertainmentwereld. En na meer dan 10 jaar staat Stan Van Samang nog steeds synoniem voor hits, goede muziek en fantastische live shows met full band.

Zijn deelname aan “Liefde Voor Muziek” – seizoen 10 in combinatie met al het nieuwe werk dat recent werd uitgebracht is meer dan voldoende om in de zomer opnieuw een stevige festivaltour af te werken!

Stan Van Samang heeft op geheel eigen wijze zijn stempel gedrukt op de Belgische muziek- & entertainmentindustrie. De combinatie van een krachtige stem, charismatische uitstraling en indrukwekkende podiumprésence heeft ertoe geleid dat Stan Van Samang al lang niet meer weg te denken is in de Belgische muziekscène.

In 2006 nam hij deel aan het televisieprogramma “Steracteur Sterartiest”, waar hij het publiek niet alleen van zijn zangtalent overtuigde, maar ook van zijn vermogen om het publiek te ‘raken’.

Na zijn successen op televisie richtte Stan zich op zijn muzikale carrière en bracht hij albums uit die bovenaan de hitlijsten pronkten!

Ook zijn deelname aan het televisieprogramma “Liefde Voor Muziek” ging niet onopgemerkt voorbij. De cover van “Een Ster” werd bijna 7 (!) miljoen keer beluisterd. Dat we Stan opnieuw aan het werk zien in “10 jaar Liefde Voor Muziek” kan enkel maar voor blije gezichten zorgen.

In zijn carrière wist hij al tal van prijzen en onderscheidingen te verzamelen; met ondermeer MIA’s voor “Beste solo” en “Beste Zanger”, verschillende Radio 2 “Zomerhit Awards” en gouden, platina en dubbelplatina albums. Stan vulde meerdere keren het Sportpaleis en de Lotto Arena en sloot talloze zomerfestivals af waar hij duizenden fans uit hun dak liet gaan.

Stan Van Samang  zal op zaterdag 3 augustus om 20:15 spelen op Summer Sessions Turnhout.

Volg hier Stan Van Samang op Facebook en Instagram!

Line-up Summer Sessions Turnhout editie 2024

BART PEETERS & DE IDEALE MANNEN - 22:00

Bart Peeters en zijn onafscheidelijke band “De Ideale Mannen “ hebben de laatste jaren een live-reputatie opgebouwd van hier tot in Tokyo

In 2024 spelen ze buiten de Lotto concerten (november 24) geen zaalshows.

Dat belooft dus voor deze zomer

In de lente volgt nog één zomerfestival single, ééntje, het wordt dus vooral een greatest hitsshow.

Bart’s briefje aan de Droomfabriek vroeger was vast: Geachte Droomfabriek, mag ik ooit festivals platspelen aub ? (enfin , aangenomen dat hij toen brieven schreef naar zichzelf..)

Die droom is uitgekomen, met nu zelfs de hoogste blijk van waardering – Mia lifetime achievement – tot gevolg.

Bart wordt vergezeld door zijn vaste compagnons de route:

Ivan Smeulders – bas, accordeon, percussie, zang

Mike Smeulders – piano, accordeon, zang

Piet Van den Heuvel – gitaar, percussie, zang

Emile Verstraeten – viool, mandoline, gitaar, zang

Amel Serra Garcia – percussie, zang

Bart Peeters en de Ideale Mannen  zullen op zaterdag 3 augustus om 22:00 spelen op Summer Sessions Turnhout.

Volg hier Bart Peeters op Facebook en Instagram!

Line-up Summer Sessions Turnhout editie 2024

Ontdek de perfecte setting voor jouw bedrijfsevenement op zondag 4 augustus!

Bij de Summer Sessions bieden wij ons festivalterrein aan voor bedrijven die een onvergetelijk event willen neerzetten.

Laat de stress van organisatie en voorbereiding achterwege, want wij hebben alles voor jullie geregeld.

Ons professionele team staat paraat om jullie event vleugels te geven!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via info@summersessions.be en laten we samen kijken hoe we jullie kunnen ondersteunen!