Skip to content

Soulsister

Chemie en magie, Jan Leyers en Paul Michiels hebben het samen altijd gehad. Muziekbroeders van toen ze in 1986 nog half voor de grap The Soul Sisters heten, leveranciers van magische songs, van het debuut “You get to me” via mijlpalen als “Like a mountain” en de wereldhit “The way to your heart” naar het rijpere werk: de inmiddels klassieke albums “Heat”,“Broken” en “Swinging like big dogs” met de hits “Through before we started”, “Facing love”, “Changes”, “Tell me what it takes”, “Locks and keys” en zovele andere. Live bleef al die jaren de chemie intact, met Jan als hart en brein van de groep en Paul als lichaam en ziel.

Soul, pop, slimme rock: het duo kon het allemaal aan en deed het op talloze binnen- en buitenlandse podia vonken en vlammen. Na de split in 1995, waren er in latere jaren eerst voorzichtige en daarna meer voldragen tijdelijke reünies, uiteindelijk vanaf 2016 bekroond met een wegens groot succes altijd maar uitwaaierende 30 jaar Soulsister-tournee.

Dit jaar staan de heren er weer, met volle overtuiging, trots op wat ze samen hadden, hebben en zullen hebben, èn met nieuw werk dat naast de hits — die ze zeker allemaal zullen spelen — zal staan. Een reeks grote festivalconcerten in uitgebreide bezetting en een theatertournee komen eraan.

Genoeg om heel hard naar uit te kijken, dus. Soulsister is terug, en hoe.